Autorizatii ISCIR pentru centrale termice

Actele necesare pentru autorizare ISCIR in vederea punerii in functiune a centralei termice sunt :

– proces verbal de punere in functiune a instalatiei interioare de utilizare a gazelor naturale;

– factura achizitie centrala termica;

– certificat garantie centrala termica;

– manual de utilizare centrala termica;

– raportul de prima punere in functiune centrala termica (PIF).

Declaratie de conformitate pentru instalatia de incalzire emis de catre firma montatoare autorizata ISCIR conform PT A1 pentru montaj (procesul verbal de probe la rece), copie dupa autorizatia ISCIR a firmei care a instalat centrala termica.Declaratia de conformitate este procesul verbal de probe la rece pe care il primiti la finalizarea lucrarilor de executie a instalatiei de incalzire. Trebuie insotit de copia dupa autorizarea ISCIR a montatorului.

 

Procesul verbal de punere in functiune al instalatiei interioare de utilizare a  gazelor  naturale il primiti ca urmare a finalizarii executiei instalatiei de gaze, acesta se face impreuna cu un reprezentant al distribuitorului de gaze naturale si executantul.

Factura de achizitie centrala termica, certificat de garantie, manual de utilizare il primiti de la vanzatorul centralei termice.

 

Raportul de prima punere in functiune il primiti de la tehnicianul care efectueaza operatiunile respective la finalizarea completa a instalatiei de incalzire, la „prima pornire”. Punerea in functiune este de obicei asigurata gratuit de catre comerciantul centralei termice prin centre de asistenta si service abilitate, dar exista si exceptii.

Autorizarea de functionare a centralei termice este obligatorie conform prescriptiei tehnice A1 ISCIR si se efectueaza de catre societati autorizate ISCIR.

Aceasta autorizare reprezinta de fapt luarea in evidenta ISCIR a centralei dumneavoastra si se face contra-cost.

Valabilitatea autorizatiei este de 2 ani.